Salonul Regal din Gara de Nord
Intră în Gara de Nord pe intrarea principală dinspre coloane. La aproximativ 50 metri, pe partea dreapta vei găsi o „bijuterie”, chiar aici unde sute de călători se îmbarcă zilnic în trenuri. Intră în Salonul Regal, ești unul dintre cei care vor vizita această gară ca un turist în căutare de comori.
Din Gara de Nord pleacă și sosesc în fiecare zi peste 200 de trenuri. O mică parte a călătorilor din aceste trenuri au avut ocazia să intre în Salonul Regal. Clădirea Gării de Nord are o istorie legată de regalitate. A fost inaugurată în 1868 de către Carol I, pe un loc ales de domnitor. O singură încăpere păstrează și acum farmecul acestor vremuri și aceasta este Salonul Regal. A fost inaugurat tot de către Carol I în 1896, special pentru vizita împăratului Franz Joseph al Austro-Ungariei. A fost restaurat în 1926 și mai apoi în 2013, în prezența Principesei Margareta și Principelui Radu și tot atunci și-a recăpătat nume de la Salonul Regal deoarece după abdicarea Regelui Mihai a fost numit Salonul Oficial. Salonul păstrează somptuozitatea stilului empire și este parte din istoria familiei regale, fiind sala de așteptare atunci când aceștia călătoreau cu trenul.
Și dacă tot vorbim de istorie, în acest salon în 1928, în prezența Regelui Mihai aici a fost prezentată prima locomotivă cu aburi, construită de uzinele Malaxa.
Lansarea ediției Transilvania Train 2018 este una dintre puținele ocazii în care putem admira și respira istoria Gării de Nord și a familiei regale, ușile înalte fiind deschide doar pentru evenimente speciale. Salonul Regal este și acum intrarea oficială în Capitala pentru pasagerii trenului Orient Expres. Pereții acoperiți cu marmură, lampadare aduse din Paris, mobilier din catifea roșie și mai ales impresionantele plafoane ale pereților decorate cu aplicații, ne vor fi decor pentru acest eveniment.
Lansarea Ediției Transilvania Train 2018.